Hazánk jövőképét az a vállalkozói, cégvezetői réteg, és az a társadalmi és gazdasági fejlődés alakítja, amelyet ezekben az években támogatni tudunk. Jelenleg folyamatosan szűkül Magyarország kis- és középvállalkozói rétegének utánpótlása, azaz a KKV szektor.

Az összesen 2,3 millió 18 és 35 év közötti fiatalból jelenleg mindösszesen 3,7% vállalkozik, ami európai és amerikai viszonylatban is rendkívül alacsony szám.
Hazánk erős gazdasági alapjait ezek a vállalkozások adják, ezért kiemelten fontos, közös célunk a fiatal vállalkozók segítése.

A Széchenyi 2020 keretében elindult  a „Fiatalok vállalkozóvá válása Magyarország Kormányának felhívása a GINOP-5.2.2-14 felhívás keretében felkészített fiatalok által megalapított vállalkozások induló költségeik támogatása céljából, mely keretében a régió fiataljainak vissza nem térítendő pénzügyi támogatás bevonásával nyílt lehetősége a vállalkozása megalapítására.

Tájékoztató rendezvénysorozatunk eddigi állomásai az alábbiakban látható, melyek érdeklődés függvényében bővülnek:

Gyöngyös 01.26. 15:00-: https://www.facebook.com/events/1800514810241039/

Eger 01.26 18:00-: https://www.facebook.com/events/100430520767303/

A pályázati konstrukció célja a célcsoportba tartozók gazdasági aktivitásának növeléséhez, munkaerő-piacra történő belépéséhez, valamint a vállalkozás-indításhoz és működéshez szükséges kompetenciák elsajátításának segítése. A GINOP-5.2.2-14 programban résztvevő, 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás.

A programba bekerült fiatalok térítésmentes vállalkozói képzésben, tanácsadásban részesültek, mely hatékonyan segíti a sikeres vállalkozás elindítását és vezetését.

A sikeres üzleti tervet összeállító fiatalok, akik a program keretében megkapják üzleti tervük jóváhagyását, majd a pályázat „B” komponensének keretében 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, melyet vállalkozásuk indításához használhatnak fel.

Célunk, hogy személyes rendezvények tartásával minél több fiatalt tudjunk megszólítani és tájékoztathassuk őket a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszáról, az indulás forrásigényének támogatásáról.

Küldetésünk: minden településen legyen egy sikeres fiatal vállalkozó a program keretén belül, ezzel is támogatva a helyi mikroközösségek sikerét! Kiemelten fontos célunk, hogy helyben tartsuk a fiatalokat, és lehetőséget biztosítsunk a számukra, hogy hosszú távon is képesek legyenek megteremteni maguk és családjuk számára az anyagi biztonságot.

MNT Kft.