Lassan itt az ősz. Lezárultak a nagy nyári programok, amelyek sikeréhez az Akciócsoportunkhoz benyújtott pályázatok által nyert uniós források is hozzájárultak.

Nagy sikere volt az ÚMVP által támogatott rendezvényeknek: többek között Hevesen a RÓNA Dél-hevesi Kulturális Fesztiválnak és a Muzsikáló Hangjegyeknek, Átányban a nyári hagyományőrző tábornak, Hevesvezekényen a  „Sokszínű Hanyi-part” Fesztiválnak, az egerfarmosi Hagyományőrző Találkozónak, a sarudi Fesztivál hétnek, a Dinnyésháti kulturális és sport napoknak. A támogatott programok közül kiemelkedtek a poroszlói rendezvények: a XI. Kakas Szépségverseny és Bográcsfesztivál, Palacsinta Party, Horgászverseny és halételek fesztiválja, Strandparty és Csöröge Fesztivál, Szent István Napi ünnepség színesítette a Tisza-tavi település turisztikai kínálatát.

De a nyárutó és kora ősz is tartogat még LEADER pályázatból megvalósuló rendezvényeket, amelyek közül kiemelkednek a Kiskörei Csülökfőző Fesztivál és Erdőtelki Kulturális Napok programjai.

Akciócsoportunk büszke arra, hogy hozzájárulhatott a két járás kulturális, turisztikai programkínálatának bővüléséhez.

Forgács István

munkaszervezet vezető