Az ÚMVP Irányító Hatósága  döntött az Akciócsoport előzetes regisztrációjának elfogadásáról, így rövidesen hozzákezdhetünk a Helyi Fejlesztési Stratégia elkészítéséhez.  Jelenleg a startvonalról várjuk az új, a Miniszterelnökségen felállított Vidékfejlesztési Államtitkárság iránymutatásait.

Természetesen a várakozás nem telik el munka nélkül. Munkaszervezetünk segít ügyfeleinknek a kifizetési kérelmek elkészítésében. Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy a kifizetési időszak június 30-án lezárul, ezután már csak augusztus 1-től fogad be kérelmet az MVH.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a támogatott projektjeink megvalósulását. Az utóbbi hónapokban kaptunk hírt többek között a Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság épületének megújulásáról, a hevesi Marilyn szépségszalonban, Demeter Gáborné tiszanánai Élelmiszer-háztartási boltjában, valamint a hevesi Span Team Kft-nél történt fejlesztések befejezéséről. A LEADER keretében több rendezvény is megvalósult a hevesi és füzesabonyi járásban, többek között Hevesen a RÓNA Dél-hevesi Kulturális Fesztivál, a Jubileumi Gálaműsor, a Muzsikáló Hangjegyek rendezvény, Átányban a Nyári hagyományőrző tábor, Hevesvezekényen az V. Sokszínű Hanyi-part fesztivál, Poroszlón a XI. Kakas Szépségverseny és Bográcsfesztivál, illetve a támogatott poroszló rendezvénysorozat több programja, továbbá a Sarudi Fesztivál.

De a nyár, illetve kora ősz sem múlik el további, LEADER által támogatott rendezvények nélkül. Néhány program a sokszínű kínálatból: V. Sokszínű Hanyi-part 2. nap Hevesvezekényen; Palacsinta Party, Horgászverseny és halételek fesztiválja, Strandparty és Csöröge Fesztivál, Szent István Napi ünnepségek Poroszlón; II. Dinnyésháti Kulturális és Sport Napok Tiszanánán, valamint Kiskörén a Csülökfőző Fesztivál.

TTRM Munkaszervezete