Tisztelt Érdeklődő!

Az alábbiakban megadott elérhetőségeken fogadjuk a programba jelentkezők regisztrációját, amihez
szükséges lesz a lakcímkártya és személyazonosságot igazoló okirat. Kérünk mindenkit, hogy a lakóhelye szerint illetékes erdőgazdaságnál, illetve azon belül a lakóhelyéhez legközelebbi erdészetnél regisztráljon!

Elérhetőségek:
Egri Erdészet – telefon: +36 36/410734, e-mail: eger.erd@egererdo.hu
Pétervásárai Erdészet – telefon: +36 36/568090, e-mail: petervasara.erd@egererdo.hu
Felsőtárkányi Erdészet – telefon: +36 36/434210, e-mail: felsotarkany.erd@egererdo.hu
Mátrafüredi Erdészet – telefon: +36 37/320025, e-mail: matrafured.erd@egererdo.hu
Bátonyterenyei Erdészet – telefon: +36 32/353281, e-mail: batonyterenye.erd@egererdo.hu
Parádfürdői Erdészet – telefon: +36 36/544080, e-mail: paradfurdo.erd@egererdo.hu
Szilvásváradi Erdészet – telefon: +36 36/564004, e-mail: szilvasvarad.erd@egererdo.hu

EGERERDŐ Zrt. Központ – telefon: +36 36/801500, e-mail: egererdo@egererdo.hu

Emellett kérdéseit felteheti az EGERERDŐ Zrt. facebook oldalán is: https://www.facebook.com/egererdo

Tájékoztatónk tartalmát folyamatosan bővítjük, kérjük szíves türelmét és megértését!

Tűzifaprogram a magyar családok részére
Részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és menetéről

A kormány a tűzifával az idei télre még nem rendelkező magyar családok ellátása és a lakossági igények kiszolgálása érdekében tűzifaprogramot indított. A kezdeményezést nem szociális szempontból, hanem az energia veszélyhelyzet megoldása érdekben hirdették meg, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységesen maximált áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben.

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. Az egyes társaságok működési területéhez tartozó települések listája innen tölthető le.

A tűzifaprogram az Agrárminisztérium 2022. szeptember 18-i bejelentése alapján veszi kezdetét az állami erdészeti társaságoknál.

A program keretében vásárolható tűzifa mennyisége és fajtái
Háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható, de van lehetőség a maximális mennyiségnél kevesebb, illetve részletekben történő vásárlásra is.
A Tűzifaprogramban keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa vásárolható; az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint.

A programban átlagosan 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott feldolgozatlan hengeres faanyag vásárolható.

A program keretében az állami erdőgazdaságoknál vásárolható hengeres tűzifa egységes, maximált, forgalmi adót is tartalmazó ára tűzifa fajtánként, erdei köbméterenként:

Keménylombos: 30 000 Ft/erdei köbméter
Lágylombos: 19 000 Ft/erdei köbméter
Fenyő: 19 000 Ft/erdei köbméter


A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

A Tűzifaprogramban történő részvételre jogosultak
A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.

Egy háztartásra vonatkozóan összesen legfeljebb 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható.

A Tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

A Tűzifaprogramban vásárolt tűzifa árának befizetése, a fa átadása a vásárlóknak
Az értékesítési helyeken történik a fa megrendelése és az egységes, maximált ár befizetése. A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át.

A működési területi lista mutatja meg azt, hogy mely település lakói melyik állami erdőgazdasághoz fordulhatnak, amennyiben élni szeretnének a Tűzifaprogram adta lehetőségekkel.

Letölthető listák
Az egyes társaságok működési területéhez tartozó települések listája
Értékesítési (megrendelési, befizetési) helyek országos listája
Átvételi pontok országos listája

Egererdő Erdészeti Zrt.